Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.
Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani.
Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.
Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.
Na naši šoli bomo organizirali tradicionalni zajtrk med razredno uro, ki bo tokrat v petek, 21.11.2014 in sicer od 7.45 do 8.30. Vsi učenci bodo zajtrkovali v matičnih učilnicah.
Za zajtrk bomo jedli:
LOKALNI DOBAVITELJ | |
ANŽONOV ČRNI KRUH | Ahačič Majda, Podljubelj |
MED | Vinko Perne, Lom pod Storžičem |
MASLO, MLEKO | Mlekarstvo Podjed, Olševek |
JABOLKO | Integrirana kmetija Jože Zorko – Dečna sela pri Brežicah |
Del finančnih sredstev za zajtrk bo letos zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.