Skoči na glavno vsebino

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbodomačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.

Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani.

Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.

Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Na naši šoli bomo organizirali tradicionalni zajtrk med razredno uro, ki bo tokrat v petek, 21.11.2014 in sicer od 7.45 do 8.30. Vsi učenci bodo zajtrkovali v matičnih učilnicah.

Za zajtrk bomo jedli:

LOKALNI DOBAVITELJ
ANŽONOV ČRNI KRUH Ahačič Majda, Podljubelj
MED Vinko Perne, Lom pod Storžičem
MASLO, MLEKO Mlekarstvo Podjed, Olševek
JABOLKO Integrirana kmetija Jože Zorko – Dečna sela pri Brežicah

Del finančnih sredstev za zajtrk bo letos zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Dostopnost